Preskoči na glavni sadržaj

Aerodrom Michaele Müller u natjecateljskom programu festivala u Torontu

Animirani film Aerodrom uvršten je u kratkometražni program 42. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, koji će se održati od 7. do 17. rujna. Nastao je u švicarsko-hrvatskoj koprodukciji, a hrvatski koproducent je Kinorama. 

Aerodrom je jedan od 35 filmova koji će se prikazati u ovogodišnjem programu Short Cuts u sklopu čije su selekcije filmovi iz 30 zemalja na 16 različitih jezika, a njih čak 17 režirale su žene.

Program je natjecateljski, a sudionici se natječu za IWC nagradu za najbolji film. Selektirali su ga Jason Anderson i Danis Goulet. U žiriju su Marit van den Elshout, ravnateljica Cinemarta na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, kinesko-kanadski redatelj Johnny Ma i kineska redateljica Chloe Zhao.

Na ovogodišnjem Animafestu u Zagrebu Aerodromu švicarske redateljice Michaele Müller dodijeljeno je posebno priznanje za najbolju manjinski hrvatsku koprodukciju. 

Međunarodni filmski festival u Torontu jedan je od najvažnijih sjevernoameričkih festivala. Postao je kulturna institucija koja nudi projekcije, predavanja, radionice i susrete za filmsku industriju tijekom cijele godine. Više o festivalu možete saznati ovdje, a o programu Short Cuts ovdje

Naslovne fotografije: kadrovi iz filma Aerodrom

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.