Preskoči na glavni sadržaj

Aerodrom, Manivald i Mogu si to jako dobro zamisliti na 60. Međunarodnom festivalu dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig 

Hrvatske manjinske koprodukcije Aerodrom Michaele Müller i Manivald Chintis Lundgren borit će se za nagrade u međunarodnom natjecateljskom programu kratkometražnih animiranih filmova, dok će Mogu si to jako dobro zamisliti Daniela Šuljića biti prikazan u programu Post-Angst.

Od 30. listopada do 5. studenog u Leipzigu se održava 60. jubilarno izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig. Radi se o jednom od najznačajnijih europskih festivala ove vrste na kojem će biti prikazana i tri hrvatska naslova.

U međunarodnom natjecateljskom programu kratkometražnih animiranih filmova gledatelji će imati priliku vidjeti manjinske koprodukcije Aerodrom Michaele Müller (hrvatski koproducent je Bonobostudio) i Manivald Chintis Lundgren (hrvatski koproducent je Jadranska animacija). Pobjednika u ovoj kategoriji osim Zlatne golubice očekuje i novčana nagrada od 5.000 eura, a projekcije u Leipzigu za oba će filma ujedno biti i njemačke premijere.

Mogu si to jako dobro zamisliti selektiran je u program Post-Angst koji je posvećen naslovima što se kroz fikciju i dokumentarni izričaj bave svakodnevnim životom u strahu, antropomorfnim strahovima i opsesivno-kompulzivnim poremećajima te istovremeno nude načine kako ih pobjediti. Animirani film Daniela Šuljića nastao je 2003. godine, a pripovijeda priču o ocu koji zamišlja očaj koji bi osjećao kada bi izgubio svoju kćer.

Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig osnovan je 1955. godine te je ujedno i najstariji festival na svijetu posvećen dokumentarnom filmu. Od samih svojih početaka DOK Leipzig organizira brojne programe posvećene kratkometražnim i dugometražnim filmovima ovih žanrova, regionalne fokuse, sadržaje povijesnog karaktera te master classeve kao i različita popratna događanja. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama.

Naslovne fotografije: prizori iz filmova Aerodrom i Manivald

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.