Preskoči na glavni sadržaj

9. Tabor Film Festival početkom lipnja u Zaboku

Deveti međunarodni festival kratkometražnog filma – Tabor Film Festival održat će se po treći put u Zaboku od 07. do 11. lipnja.

Osim dnevnih projekcija u kino dvorani Zabok i Zelenoj dvorani, ove sezone Tabor Film Festival ponovno organizira projekcije pod zvjezdanim nebom u novouređenom vrtu legendarne krčme Polanović. Program festivala sastoji se od domaće i međunarodne konkurencije u sklopu kojih organizatori najavljuju brojne premijere, popratnog te glazbenog programa, radionica i predavanja.

I ove se godine nastavlja s programom matineja dječjih filmova u sklopu kojeg će biti prikazani filmovi domaće i švedske produkcije. Već tradicionalno, Tabor Film Festival surađuje s Europskom filmskom akademijom (European Film Academy), uz čiju će pomoć predstaviti tri programa filmova nominiranih za prestižnu nagradu Europske Filmske Akademije u 2010. godini.

U suradnji s jednim od najstarijih svjetskih festivala kratkometražnog filma Uppsala Film Festivalom i uz pomoć švedskog filmskog instituta, festival donosi i retrospektivu švedskog kratkometražnog filma. Već tradicionalno Tabor Film Festival surađuje i s Revijom amaterskog filma (RAF) te će posjetitelji i ove godine imati priliku pogledati izbor publike iz 2011. godine.

Festivalska radionica ove je godine posvećena pisanju scenariju za što je odgovorna ekipa iz scenarističke radionice Palunko pod vodstvom dramaturginje Irene Krčelić.

O pobjedniku u međunarodnoj konkurenciji donosi žiri u sastavu: Jasna Žmak (HR), Andrijana Stojković (RS), Niclas Gillberg (SWE),dok će Marko Meštrović (HR) i Martina Globočnik (HR) birati najbolji film u domaćoj konkurenciji. 

Dodatne informacije o festivalu možete pronaći ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.