Preskoči na glavni sadržaj

72 dana proglašen najboljim balkanskim filmom na Festivalu u Draču

Crna komedija redatelja i scenarista Danila Šerbedžije, dugometražni igrani film 72 dana (2010.), nastao u produkciji Inter filma i u koprodukciji s HTV-om, Vans-om (Srbija) i Lijenim filmom (Hrvatska), osvojio je nagradu za najbolji film u programu Balkan World na upravo završenom 4. međunarodnom filmskom festivalu u Draču u Albaniji (Durres Iinternational Film Summerfest), koji se održao od 28. kolovoza do 2. rujna.

Na ovogodišnjem festivalu publika je imala priliku pogledati osam filmova iz najnovije svjetske produkcije u službenoj konkurenciji te šest filmova iz regije u programu Balkan World Cinema. Projekcije filmova u drugom najvećem albanskom gradu smještenom na obali Jadranskog mora, održavaju se pod vedrim nebom, u rimskom amfiteatru. Predsjednik žirija bio je Jiří Menzel, a posebni gosti festivala Francis Ford Coppola i Claudia Cardinale.

72 dana nastavit će svoj uspješan pohod po europskim filmskim festivalima na 1. međunarodnom festivalu Zločina i kazne koji se održava u Istanbulu od 23. do 30. rujna, a u listopadu na festivalima u Kopru i Osnabruecku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.