Preskoči na glavni sadržaj

72 dana najbolji po ocjeni belgijske publike

Na 5. međunarodnom festivalu kriminalističkog filma u Liègeu u Belgiji, održanom od 7. do 10. travnja 2011., film Danila Šerbedžije Sedamdeset i dva dana (2010.) osvojio je Nagradu publike za najbolji film. Film je prikazan u službenoj festivalskoj konkurenciji.

Ovo nije prva nagrada publike koju je ovaj film osvojio. Kao najboljega, ocijenile su ga prošle godine i publike filmskih festivala u Puli i Zadru. Crnu komediju o ličkoj obitelji Paripović koja preživljava na račun mirovine babe Neđe, Danilo Šerbedžija režirao je prema vlastitom scenariju.

U glavnim ulogama su Rade Šerbedžija, koji je za glavnu ulogu u ovom filmu osvojio nagrade u Puli i Nišu, Krešimir Mikić, Bogdan Diklić, Mira Banjac i Dejan Aćimović. Direktor fotografije je Saša Rendulić, montažerka Ivana Fumić, skladatelj Miroslav Tadić, scenograf Mario Ivezić i kostimografkinja Željka Franulović.

Sedamdeset i dva dana nastao je u produkciji Interfilma iz Zagreb te u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, Vansom iz Srbije i Lijenim Filmom iz Hrvatska.

Film je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH i Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.