Preskoči na glavni sadržaj

7 seX 7 Irene Škorić nagrađen na festivalu u Veroni

Dugometražni omnibus 7 seX 7 redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je Nagradu za najbolju režiju u kategoriji dugometražnog filma na 18. izdanju Festivala video-filma San Gió u Veroni.

U službenom priopćenju festivala stoji kako je odluka žirija donesena zbog snage filmskog jezika kojim je ispričano žensko viđenje erotike.

7 seX 7 je na WorldFestu u Houstonu doživio međunarodnu premijeru, a na istom je festivalu osvojio i srebrnu nagradu za debitantski igrani film. Film je nastao u produkciji Artizane film iz Zagreba.

U erotskoj drami 7 seX 7 glume Jelena Perčin, Robert Kurbaša, Jelena Jokić, Kristijan Ugrina, Asim Ugljen i brojni drugi, a snimatelj i direktor fotografije je Darko Herič. Radi se o omnibusu od sedam erotskih priča snimljenih u jednome kadru, što redateljica objašnjava sljedećim riječima:

Namjerno se odričući montaže kao jednog od najvažnijih filmskih izražajnih sredstava, inzistirala sam na dokumentarnosti, uvjerljivosti, neposrednosti i istinitosti zbivanja, u kojem elipse, akcenti filmskih planova i sve ono što montaža pruža neće artikulirati priče, već će to isključivo činiti njihov stvarni, unutarnji impuls i pokretač, a to su prije svega odnosi likova i radnja. Glumci nisu aranžirani za kameru, već kamera pokušava slijediti zbivanje.

Insert iz filma možete pogledati na ovome linku, a više informacija o ostalim dobitnicima nagrada te o samome festivalu potražite ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.