Preskoči na glavni sadržaj

6. DORF održat će se u ožujku u Rijeci i u Vinkovcima

Šesti festival dokumentarnog rock filma – DORF 2012. održat će se u dva grada: od 2. do 4. ožujka 2012. u Vinkovcima, te od 15. do 18. ožujka u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan rekordan 41 film, uz nikad bogatiji popratni program OFF DORF. Najveći broj filmova dosad na DORF-u  podijeljen je u regionalnu i međunarodnu te selekciju Tajna povijest rocka.

Riječki dio Festivala održat će se u Art-kinu Croatia, Savezu udruga Molekula i Klubu Palach. Od 10 filmova iz regionalne konkurencije organizatori izdvajaju film Viljuška puna ljubavi Aleksandre Milenković i Milice Jovčić iz Beograda o mladim srpskim bendovima Repetitor, Goribor, Stuttgart Online i dr. Očekuje se da će veliko zanimanje izazvati Prašina svakodnevnog života Danila Lole Ilića iz Pule, o lokalnoj sceni i problemima koje rješavaju svakodnevno.

Od 14 filmova iz međunarodne konkurencije izdvaja se film gošće festivala Nicole Roberts, u produkciji BBC Arene, Another Green World o Brianu Enou. Poslastica za sve ljubitelje elektroničke glazbe je film o turneji Paula Kalkbrennera Live documentary 2010, u režiji Maxa Penzela.

Na otvorenju 15. ožujka bit će prikazan islandski film Backyard, Arnija Svenssona, inače veliki prošlogodišnji festivalski hit i sjajan presjek izuzetno zanimljive islandske indie pop scene (FM Belfast, Mum, Retro Stefsson…).

U programu Tajna povijest rocka veliki hit je remek-djelo švedskog autorskog tandema Ola Simonsson i Johannes Stjarne Nilsson Sound of Noise o anarhističkoj skupini bubnjara i glazbenika koji odluče napraviti koncert gdje će im instrument biti cijeli grad kojim se zatvara Festival.

OFF-DORF program uključuje izložbu filigranskog nakita, izložbu fotografija, promocije 3 knjige, nastup Predraga Lucića i Borisa Dežulovića, sajam secondhand vinila, radionicu dokumentarnog filma koju će na temu istarska ljestvica voditi veliki francuski redatelj Vincent Moon, te koncert grupe Goribor i nastup austrijskog DJ Stefana Skorupe. Popis popratnih programa u Rijeci možete pronaći ovdje, a vinkovački pregled OFF-DORF-a na ovoj adresi.

Članovi žirija Ante Perković (novinar, književnik, glazbenik), Veljko Popović (autor animiranih filmova, glazbenik) i Gjorgji Janevski (prošlogodišnji pobjednik, DJ na Kanal103 u Skopju) proglasit će pobjednički film u regionalnoj i međunarodnoj konkurenciji. Ove godine za izradu festivalske nagrade zadužena je Ana Rupenović, studentica kiparstva na riječkoj Akademiji.

Vinkovačko izdanje ovogodišnjeg festivala koje se održava u Gradskom kazalištu Vinkovci i u hotelu Vila Lenije obilježeno je DORF CROSSOVERS i EDIT programom. Udruga ljubitelja filma RARE prošle godine je započela realiziranje projekta Crossovers, financiranog sredstvima EU iz IPA programa Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija, uz partnera Otvoreni univerzitet Subotica. U Vinkovcima će drugu godinu zaredom biti održan i zanimljiv program DORF:EDIT namijenjen učenicima osnovnih škola.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF 2012 organizira Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca.
Festival podržavaju Grad Vinkovci, Grad Rijeka i Hrvatski audiovizualni centar.

CROSSOVERS program financiran je sredstvima EU, iz pretpristupnih fondova Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.