Preskoči na glavni sadržaj

58. festival igranog filma u Puli predstavio novi program - Puladok

58. festival igranog filma u Puli (7. – 23. srpnja) ima novi filmski program - Puladok u kojem se prikazuju filmovi vezani za povijest Festivala igranog filma u Puli i hrvatskog filma.

U okviru programa Puladok bit će prikazana 3 dugometražna dokumentarca: Pod udarom cenzure Silvia Miroščiničenka u kojem o cenzuri u Hrvatskoj u vrijeme socijalističke Jugoslavije, uz inserte iz filmova, govore brojni cenzurirani redatelji te filmski povjesničari i kritičari; Cinema Komunisto beogradske redateljice Mile Turajlić, nagrađivana filmska priča o Titovu kinooperateru, usponu i padu Avala filma, žanru partizanskog filma i Pulskom festivalu; te Ena Jakova Sedlara o filmskoj i kazališnoj karijeri glumice Ene Begović, s velikim brojem inserata iz njenih uloga i izjava onih koji su s njome surađivali.

Raspored projekcija Festivala igranog filma u Puli u PDF formatu nalazi se ovdje.

Naslovna fotografija: prizor iz filma Cinema Komunisto

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.