Preskoči na glavni sadržaj

5. izdanje festivala Vox Feminae posvećeno filmu i dekonstrukciji rodnih pitanja

Vox Feminae festival udruge K-zona održava se svake jeseni od 2007. godine u Zagrebu s ciljem promicanja angažiranih i kreativnih rodnih praksi na području kulture, medija, komunikacijskih tehnologija, te društvenog angažmana i poduzetništva žena.

Jubilarno 5. izdanje festivala održavat će se od 3. do 8. studenog 2011. u kinu Grič, Dokukinu Croatia i Studiju Smijeha te će u najvećoj mjeri biti posvećeno filmu. U sklopu programa će biti prikazano 30-ak igranih, dokumentarnih i animiranih dugometražnih i kratkometražnih filmova koji različitim pristupima dekonstruiraju pitanja roda. Ove se godine posebno ističu nagrađivani dugometražni dokumentarni filmovi koji se bave eksplicitnim seksualnim i rodnim pitanjima poput aseksualnosti, interseksualnosti, rodnog terorizma i orgazma.

Tema teorijskog dijela ovogodišnjeg Vox Feminae festivala su ženski likovi u domaćim filmovima, a biti će obrađena kroz video prezentacije, diskusiju i analitičke tekstove filmskih teoretičara Mime Simić i Lukše Benića, te radionice za srednjoškolce/ke i studente/ice koje će u sklopu festivala održati voditeljice sarajevskog festivala ženskog stvaralaštva PitchWise.

Završna večer festivala održat će se u comedy clubu Studio Smijeha gdje će se uz stand-up nastupe najpoznatijih hrvatskih komičarki odigrati i nagradni pub-kviz kojim se želi potaknuti sve uspješne i neuspješne ljubitelje/ice kvizova da se okušaju na našem terenu i pokažu koliko zaista znaju o ženama i 'ženskoj povijesti'.

Sve novosti, tekstove i priče vezane uz festival pratite putem VoxFeminae.net portala.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.