Preskoči na glavni sadržaj

5. ETNOFILm festival predstavlja najnoviju produkciju etnografskog dokumentarnog filma

Petu godinu zaredom travanj je u znaku suradnje grada Rovinja i Etnografskog muzeja Istre. Od 24. do 27. travnja u Multimedijalnom centru grada Rovinja održava se ETNOFILm festival koji donosi izbor iz međunarodne etnografske dokumentarne produkcije. 

5. ETNOFILm festival održat će se od 24. do 27. travnja u rovinjskom Multimedijalnom centru. Festival je koncipiran kao mjesto razmjene ideja na temu vizualnih istraživanja kulture, a za cilj ima otvaranje dijaloga među kulturama i popularizaciju hrvatskog etnografskog filma.

Od 92 prijavljena filma selektori natjecateljskog programa odabrali su 24 filma najrazličitijih tema i metodoloških pristupa. Selekcijom se nastoji popratiti suvremenu antropološku/etnološku filmsku produkciju i dati prostor dokumentaristima koji se svojim radom oslanjaju na etnografski film.

Ovogodišnjim međunarodnim žirijem predsjeda direktor ruskog Centra za vizualnu antropologiju, ujedno i profesor moskovskog Sveučilišta, Evgeny Aleksandrov. Ostali članovi su stručnjaci iz polja etnologije/antropologije i filma dr.sc. Sanja Potkonjak s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zagrebu i Igor Bezinović, autor nagrađivanog filma Blokada.

Festivalu prethodi međunarodna radionica vizualne antropologije koja je ove godine posvećena hipermediji. U Rovinj dolazi pionir iz područja hipermedije i interaktivnih etnografskih filmova, profesor Peter Biella sa Sveučilista u San Francisku, koji će svoje bogato iskustvo podijeliti s polaznicima radionice.

ETNOFILm predstavlja i druge vizualne medije pa ove godine donosi izložbu fotografija Etiopljanki iz fundusa Etnografskog muzeja Istre u suradnji s Centrom za vizualne umjetnosti Batana iz Rovinja, a uz filmsko-fotografski program u pripremi je i glazbeni program. 

Detalje o festivalu moguće je pronaći na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.