Preskoči na glavni sadržaj

31. Animafest Zagreb predstavlja odabrane kratkometražne, studentske i hrvatske filmove

Od gotovo 1 800 prijavljenih filmova iz 83 zemlje svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama Veliko natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma.

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali Margit Antauer i Thomas Johnson pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma i Natjecanje hrvatskog filma, a Lucija Bužančić i Lea Vidaković birale su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma. 

Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno 820 filmova, a odabrano njih 44. U Natjecanje studentskog filma je između više od 840 prijavljenih u konkurenciju odabrano 45 filmova, a u Natjecanje hrvatskog filma uvrštena su 23 filma.

31. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 7. do 12. lipnja 2021. godine. 

Detalji ostalih programskih cjelina (Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu, Natjecanja VR animacije te Svjetske Panorame...) bit će objavljeni uskoro, a u nastavku donosimo liste odabranih filmova: 

Veliko natjecanje kratkometražnog filma
Natjecanje studentskog filma
Natjecanje hrvatskog filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.