Preskoči na glavni sadržaj

30. Animafest Zagreb predstavlja odabrane kratkometražne, studentske i hrvatske filmove

Od rekordnog broja pristiglih filmova iz 85 zemalja svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama veliko natjecanje kratkometražnog filma, natjecanje studentskog filma i natjecanje hrvatskog filma.

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali Iva Kraljević i Božidar Trkulja pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma, a Katrin Novaković i Milivoj Popović birali su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno više od 860 filmova, a odabrano njih 41. U Natjecanje studentskog filma između više od 900 prijavljenih u konkurenciju je odabran 41 film, a u Natjecanje hrvatskog filma uvršteno je 19 filmova.

30. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 8. do 13. lipnja 2020. godine. 

Detalji ostalih programskih cjelina bit će objavljeni uskoro, a u nastavku donosimo liste odabranih filmova: 

Veliko natjecanje kratkometražnog filma
Natjecanje studentskog filma
Natjecanje hrvatskog filma 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.