Preskoči na glavni sadržaj

29. Animafest Zagreb predstavlja odabrane kratkometražne, studentske i hrvatske filmove

Između više od 1 800 pristiglih filmova iz 86 zemalja svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb ponosno predstavlja službenu selekciju odabranih u kategorijama kratkometražnih, studentskih i hrvatskih filmova.

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali Dea Jagić i Krešimir Zimonić pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma, a Tea Stražičić i Dino Krpan birali su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno više od 870 filmova, a odabrano njih 46. U konkurenciji Natjecanja studentskog filma bit će prikazano 47, dok je u Natjecanje hrvatskog filma uvršteno 20 filmova. 

29. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 3. do 8. lipnja 2019. godine. 

Detalji ostalih programskih cjelina bit će objavljeni uskoro, a u nastavku donosimo liste odabranih filmova: 

Veliko natjecanje kratkometražnog filma
Natjecanje studentskog filma
Natjecanje hrvatskog filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.