Preskoči na glavni sadržaj

27. Animafest Zagreb objavio odabrane kratkometražne, studentske i hrvatske filmove

Ovogodišnji Animafest Zagreb, jedno od najvažnijih svjetskih središta animacije, održat će se od 5. do 10. lipnja, a nakon završenih prijava selektori su, od preko 1.600 pristiglih filmova iz 76 zemlja svijeta, odabrali radove koji će biti prikazani u konkurenciji kratkometražnih, hrvatskih i studentskih filmova.

U selekcijskim komisijama, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali su Marko Meštrović i Jelena Oroz pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma, te Maša Udovičić i Marko Dješka koji su birali filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Samo je u kategoriji kratkometražnih filmova prijavljeno više od 800 filmova, a odabrano je ukupno njih 44. Ovogodišnje izdanje Animafesta u konkurenciji kratkog filma imat će čak i šest domaćih filmova.

Bogata konkurencija studentskog filma, koja iz godine u godine raste brojem prijavljenih, imat će preko 40 filmova. Ono što ovu kategoriju čini interesantnom jest i prikaz suvremenih ideja nove generacije animatora.

Detalji ostalih programskih cjelina bit će objavljeni naknadno, a u nastavku donosimo liste odabranih filmova:

Veliko natjecanje kratkometražnog filma
Natjecanje studentskog filma
Natjecanje hrvatskog filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.