Preskoči na glavni sadržaj

25 FPS: hrvatske filmske autorice u Slovenskoj kinoteci

U sklopu Festivala V-F-X Ljubljana, u organizaciji SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA i Slovenske kinoteke od 19. do 21. svibnja 2022., Festival 25 FPS predstavit će program "Dinamika prostora" s filmovima devet hrvatskih autorica i umjetnica čiji su se filmovi prikazali u festivalskoj povijesti.

Posudivši naslov za ovaj filmski program iz fizike, nedvosmisleno se razotkriva i njegova vrlo očita intencija – filmskim sredstvima i jezikom istražiti sile koje uzrokuju kretanje i djelovanje. Bilo da im je stvaralačko uporište multimedijsko vezivanje, ručno rađeni analogni film, objektna animacija, psihološka drama ili (desktop) dokumentarizam, hrvatske autorice organizirane oko teme dinamike prostora posve filigranski odražavaju političke metafore i osobne brige.

Dinamika prostora:

Program je na rasporedu 19. svibnja 2022. u 19:00 h u Dvorani Silvana Furlana u Slovenskoj kinoteci. Na istom događanju hrvatski medijski umjetnik i redatelj Vladislav Knežević predstavit će retrospektivu svojega recentnoga rada i održati majstorsku radionicu.

Naslovna fotografija: kadrovi iz filmova Kako razgovarati s mamom; Planine; Plejade

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.