Preskoči na glavni sadržaj

2 sunčana dana i Neke druge priče na međunarodnom festivalu u Sofiji

Na 15. međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji koji počinje u petak, 4. ožujka i traje do 13. ožujka 2011., u sklopu službenog natjecateljskog programa Balkans Competition, sudjelovat će dugometražni igrani film 2 sunčana dana scenarista i redatelja Ognjena Sviličića. Film će u Sofiji predstaviti Ognjen Sviličić i glumica Sylvia Kristel. 

Također, na festivalu će bit prikazan i omnibus grupe autorica Neke druge priče nastao u koprodukciji šest zemalja, a čija je autorica prve priče hrvatska redateljica i scenaristica Ivona Juka. Film će bit prikazan izvan konkurencije u programu Balkan Cinema.

Također, u sklopu festivala, od 10. do 13. ožujka, održava se i 8. Sofia Meetings koji promovira nove filmske projekte filmaša iz jugoistočne Europe. Ove godine predstavit će se projekt Lazarus redatelja Svetozara Ristovskog koji nastaje u makedonsko-hrvatsko-francuskoj koprodukciji, a hrvatski koproducent filma je Mainfraime Production.

Napomenimo i to kako je Sviličićev film 2 sunčana dana ovog tjedna prikazan u sklopu 39. međunarodnog filmskog festivala FEST 2011. (25. veljače – 6. ožujka 2011.) u Beogradu i to u natjecateljskom programu Europa izvan Europe.

2 sunčana dana prošle je godine prikazan na međunarodnom filmskom festivalu u njemačkom Cottbusu, a Neke druge priče do sada su prikazane na 35 međunarodnih festivala, među njima na festivalima u Goteborgu, Varšavi, Montrealu i Sarajevu. Trenutno su oba filma u hrvatskoj kinodistribuciji.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.