Preskoči na glavni sadržaj

16. Zagreb Film Festival: poziv za prijavu na radionicu Moj prvi scenarij

Zagreb Film Festival otvorio je prijave za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija Moj prvi scenarij. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Rok prijave je 10. srpnja 2018. godine. 

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz Europe, uključujući sudionike/ce iz novih članica potprograma Media (Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska). Radionica će se održati tijekom 16. izdanja Zagreb Film Festivala, koji se ove godine održava od 10. do 18. studenog 2018., u trajanju od 5 dana.

Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice 'script doctora', iskusnih scenarista i/ili redatelja. Uz intenzivan program praktičnoga rada s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:
1. kratak životopis s osobnim podacima
2. sinopsis
3. scenarij / treatment + minimalno 3 razrađene scene (ako se ne šalje scenarij)

Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku. Projekti iz Hrvatske mogu se prijaviti na hrvatskom jeziku, no u slučaju odabira, autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do početka listopada. Ukoliko na projektu sudjeluje više scenarista molimo da se pri prijavi odluče za jednog koji će sudjelovati na radionici.

Rok prijave: 10. srpnja 2018.

Prijave slati na e-mail: inja@zagrebfilmfestival.com 
Rezultati natječaja bit će objavljeni krajem rujna 2018. godine.

Radionica Moj prvi scenarij prvi je put predstavljena u sklopu programa Industrija koji okuplja praktične i edukativne sadržaje, na jubilarnom 10. Zagreb Film Festivalu 2012. godine, i otad je sastavni dio repertoara Industrije. Radionicu suorganiziraju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja(DHFR), s ciljem praktične potpore mladim filmskim profesionalcima kroz intenzivni aktivni individualni rad na vlastitom scenarističkom projektu pod mentorskom palicom iskusnih scenarista, te na što direktniji i konkretniji način podržati njihove debitantske dugometražne filmske projekte.

Tijekom prethodnih šest izdanja, na radionici je sudjelovalo ukupno 35 projekta iz različitih europskih država od čega 13 hrvatskih autora/ica s projektima koji su na sigurnom putu prema realizaciji. Prošle godine je u sklopu programa Zagreb Film Festivala po prvi put prikazan film razvijan na radionici Moj prvi scenarij - Žaba Elmira Jukića, a ove se godine ističe film Teret Ognjena Glavonića koji će svjetsku premijeru ostvariti u sklopu programa Directors’ Fortnight filmskog festivala u Cannesu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.