Preskoči na glavni sadržaj

15. Gledalište Kinokluba Zagreb od 19. do 21. svibnja

Gledalište, godišnji festival filmova članova Kinokluba Zagreb, održat će se od 19. do 21. svibnja u kinu Kinoteka.

Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na 15. po redu Gledalištu, od 19. do 21. svibnja u kinu Kinoteka predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju. Na Gledalištu će se prikazati svi filmovi članova KKZ-a snimljeni u protekloj godini. Kinoklubaški autori i ove godine nude bogatu i raznovrsnu kolekciju amaterskih filmova svih žanrova.

Gledalište će početi svečanim otvaranjem i prvom natjecateljskom projekcijom u četvrtak, 19. svibnja u 19 sati.

Filmovi će se prikazivati u projekcijskim blokovima u 17, 19 i 21 sat u kinu Kinoteka. Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2021. godini. Članovi žirija bit će David Gašo, Dora Slakoper i Mateja Zidarić. Nagradu kritike dodijelit će članovi žirija kritike kojeg čine polaznici Radionice filmske kritike i analize u KKZ-u.

U popratnom programu održat će se dvije radionice: Kritičarski inkubator, intenzivna radionica kritike tijekom Gledališta, koju će voditi Višnja Vukašinović Pentić, te radionica distribucije Put kratkog filma uz vodstvo Mateja Merlića.

Detaljan program i selekcija filmova bit će objavljeni u nadolazećim tjednima na društvenim mrežama Kinokluba Zagreb i na službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.