Preskoči na glavni sadržaj

14. Zagreb Film Festival: 10 dana do zatvaranja prijava za Moj prvi scenarij!

Zagreb Film Festival vas poziva da se prijavite za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija Moj prvi scenarij. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Rok prijave je 15. srpnja 2016.!

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz Europe, uključujući sudionike/ce iz novih članica potprograma Media (Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska). Radionica će se održati tijekom 14. izdanja Zagreb Film Festivala, koji se ove godine održava od 12. do 20. studenog 2016., u trajanju od 5 dana.    

Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice “script doctora”, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Uz intenzivan program praktičnoga rada s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi. Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:
1. kratak životopis s osobnim podacima
2. sinopsis
3. scenarij / treatment + minimalno 3 razrađene scene (ako se ne šalje scenarij)
Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku. Projekti iz Hrvatske mogu se prijaviti na hrvatskom jeziku, no u slučaju odabira, autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do početka listopada. 

Rok prijave: 15. srpnja 2016.
Prijave slati na e-mail: inja@zagrebfilmfestival.com 
Rezultati natječaja bit će objavljeni krajem rujna 2016. godine.

Radionica Moj prvi scenarij prvi je put predstavljena u sklopu programa Industrija koji okuplja praktične i edukativne sadržaje, na jubilarnom 10. Zagreb Film Festivalu 2012. godine, i otad je sastavni dio repertoara Industrije. Radionicu suorganiziraju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR), s ciljem praktične potpore mladim filmskim profesionalcima kroz intenzivni aktivni individualni rad na vlastitom scenarističkom projektu pod mentorskom palicom iskusnih scenarista, te na što direktniji i konkretniji način podržati njihove debitantske dugometražne filmske projekte.Na prethodna četiri izdanja radionice sudjelovalo je ukupno 24 projekta iz različitih europskih država (Italija, Velika Britanija, Francuska, Češka, Rumunjska, Mađarska, Litva i dr.), od čega 9 hrvatskih autora/ica s projektima koji su nesumnjivo na sigurnom putu prema realizaciji. Domaći projekti koji su se razvijali kroz radionicu u sklopu prethodnog 13. izdanja festivala su Dianina Lista redateljice Dane Budisavljević, Drenje redateljice Dalije Dozet i Godina svinje redatelja Ivana Sikavice. Sve projekte podržao je Hrvatski audiovizualni centar, a projekt Dianina Lista ostvario je i europsku podršku MEDIA-e za razvoj projekta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.