Preskoči na glavni sadržaj

14. Vukovar Film Festival odgođen: dio programa prebačen online

Na preporuku Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, organizatori Vukovar Film Festivala donijeli su odluku o odgađanju filmskog festivala u Vukovaru koji se ove godine po četrnaesti put trebao održati u razdoblju od 26. do 30. kolovoza. No, dio programa će biti prebačen na novu festivalsku online platformu, a datum virtualnog održavanja festivala bit će naknadno objavljen.

"Zdravlje ljudi je na prvom mjestu pa je naša odluka o odgodi festivala sasvim logična. U ovo nesigurno i izazovno vrijeme za sve nas najvažnije je pokazati socijalnu solidarnost i odgovornost prema stanovnicima Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i svim ostalim vjernim posjetiteljima našeg dugotrajnog festivala kao i svim članovima festivalske ekipe te odgovornim ponašanjem dati primjer kako svi zajedno možemo doprinijeti u borbi protiv ove još uvijek nepoznate bolesti", izjavio je direktor festivala Igor Rakonić.

"U razgovorima sa stožerima nižih razina općina i gradova, Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije zajednički je zaključio da se svi javni skupovi u organizaciji općina i gradova otkažu, kao i sva okupljanja koja u ovome trenutku nisu prijeko potrebna. Time bi se mogućnost zaraze smanjila na najmanju moguću razinu. Slijedom činjenice da su nažalost otkazane ili odgođene i druge kulturne manifestacije u Republici Hrvatskoj, među kojima su i filmski festivali u Puli i Motovunu, Grad Vukovar je u dogovoru s tvrtkom Discovery film odlučio da se ovogodišnje izdanje neće održati u klasičnom obliku“, izjavio je pročelnik UO za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo, Dražen Kobašević.

No, festival neće u potpunosti otkazati, već će njegov program – u smanjenom obliku – biti prebačen na najnoviju online platformu. Na taj način će svi moći uživati u najnovijim filmskim ostvarenjima nezavisne art produkcije. Novi datum održavanja 14. Vukovar Film Festivala bit će naknadno objavljen. Novosti o festivalu možete pratiti i na njegovoj službenoj stranici te na Facebook stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.