Preskoči na glavni sadržaj

13. Manhattan Short Film Festival u riječkom Art-kinu Croatia i u pulskom Kinu Valli

Riječka i pulska publika ponovno imaju priliku s gledateljima i gledateljicama iz cijelog svijeta izabrati pobjednika uzbudljivog 13. Manhattan Short Film Festivala! 30. rujna i 1. listopada u 20 sati najveći festival kratkog filma stiže u riječko Art-kino Croatia, a 30. rujna u 21 sat u pulsko Kino Valli!

Sto tisuća gledatelja u dvjestotinjak gradova širom svijeta (od najsjevernijeg St. Peterburga u Rusiji do najjužnijeg Buenos Airesa u Argentini, te do najistočnijeg Katmandua u Nepalu do najzapadnijeg Pertha u Australiji) ujedinjuje se da bi u tjedan dana pogledalo i ocijenilo 10 odabranih od 598 prijavljenih filmova. Glasovi gledatelja prebrojavaju se u svakom kinu koje sudjeluje na Festivalu i prosljeđuju u festivalsko sjedište u New Yorku gdje će u nedjelju, 2. listopada biti proglašen pobjednik.
 
Finalisti:

Događaj kod banke (INCIDENT BY A BANK, režija: Ruben Ostlund, Švedska, 9' 30'')
Snimljen uz upotrebu jedne kamere, prati 90tero ljudi koji studiozno ponavljaju propalu pljačku banke koja se dogodila u Stockholmu u lipnju 2006. Redatelj i njegov producent sami su svjedočili događaju koji je završio kao potpuna katastrofa.

DIK (DIK, režija: Christopher Stollery, Australija, 9' 30'')
Šestogodišnji dječak donosi kući dio školske zadaće, što njegove roditelje natjera da počnu propitivati njegovu seksualnu orijentaciju.

MAK (MAK, režija: Geraldine Zosso, Švicarska, 18')
Ilinka ima 14 godina. Živi u Švicarskoj godinu dana zajedno sa sa svojom moldavskom majkom i tetom. Ilinka je upravo porodila dječaka. Njezina majka je čula za kutiju u koju se mogu ostaviti neželjene bebe.

Volim Luci (I LOVE LUCI, režija: Colin Kennedy, Škotska, 11')
Komedija o zubu koji nedostaje, neostvarene ljubavi i potencijala jednog psa da oblikuje sudbinu para koji je predodređen da nikada ne bude zajedno.

Legenda o Beaver Damu (THE LEGEND OF BEAVER DAM, režija: Jerome Sable, Kanada, 12')
Pjesma uz logorsku vatru probudi zlo čudovište, i sada je na štreberu Dannyju Zigwitzu da spasi svoje logorske prijatelje od krvavog masakra.

Sexting (SEXTING, režija: Neil LaBute, SAD, 8')
Zasićena svojom vezom s oženjenim čovjekom, mlada žena odlučuje upoznati njegovu suprugu i pozvati je na kavu.

Šuma (THE FOREST, režija: Kárpáti György Mór, Mađarska, 12')
U šumi je počinjeno ubojstvo. Mladi čovjek uhvaćen je u tim događajima, i to iskustvo ima sve uznemirujući utjecaj na njega.

Brzo, lječnika (A DOCTORS JOB, režija: Julio Ramos, Peru, 10'30'')
Liječnik Ramon Moran dodatno zarađuje vozeći taksi ne bi li mogao financijski podržati svoju psihički bolesnu majku. Dok vozi taksi, Ramon postaje uključen u zločin, koji je test za njegov ponos i radnu etiku.

David i Golijat (DAVID AND GOLIATH, režija: George Zaverdas, SAD, 12')
Istinita priča o čovjeku, psu i holokaustu.

Mučenički petak (MARTYR FRIDAY, režija: Abu Bakr Shawky, Egipat, 10')
Unutarnji pogled u događaje koji najavljuju 2011. i događaje koji su uslijedili u Kairu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.