Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodni program umrežavanja i obuke posvećen filmskoj šminki i masci te kostimografiji 

Kino Otok međunarodni je filmski festival koji se odvija u Izoli u Sloveniji. Osnovan je 2004. godine, a prikazuje dugometražne i kratkometražne filmove svih vrsta i rodova. 2017. godine je festival s Hrvatskim audiovizualnim centrom potpisao ugovor o suradnji s ciljem podržavanja programa PRO Otok, industrijskog segmenta festivala namijenjenog edukaciji filmskih profesionalaca i umrežavanju.

Program obuke i umrežavanja za filmske stručnjake na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije PRO Otok: FOCUS ove je godine bio posvećen filmskoj šminci i masci te kostimografiji, a održao se 7. i 8. lipnja, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Audiovizualnim fondom Friuli-Venezia Giulia (Italija), Slovenskim filmskim centrom, zavodom Motovila / Deskom Kreativne Europe Slovenije, MEDIA Deskom Kreativne Europe Torina (Italija), MEDIA Deskom Kreativne Europe Hrvatske.

Pet hrvatskih filmaša imali su pravo na besplatne akreditacije, dok je osim FOCUS programa, PRO Otok ima i radionicu pisanja scenarija, u sklopu koje je redatelj Igor Bezinović održao predavanje o važnosti pripreme za rad na kratkometražnom filmu te o prednosti prilagođavanja ideja svijetu oko nas. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.