Preskoči na glavni sadržaj

First Film First 2020. 

Program se sastoji od četiri modula koja se odvijaju tijekom godinu dana, a sudionici će sa svojim prvim dugometražnim igranim filmom proći kroz sve faze razvoja filmskog projekta. U fokusu su pritom teme i zadaci poput rada na scenariju, razvoja karakterističnog vizualnog filmskog stila, rada s glumicama i glumcima, produkcije, pitchinga & packaginga debitantskog dugometražnog filma. Mentori su vodeći europski stručnjaci i filmaši. Program završava pitching prezentacijom pred međunarodno relevantnim producentima, distributerima i predstavnicima fondova u Sofiji, na jednom od vodećih regionalnih koprodukcijskih marketa.

Za sudjelovanje je odabran projekt Noćni valovi - debitantski dugometražni igrani film u nastajanju redatelja i scenarista Filipa Herakovića, koji je jedan od samo osam sudionika programa 'First Films First' Goethe Instituta. Za peto izdanje intenzivnog edukativnog programa za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojeg razvijaju svoj prvi dugometražni film pristigle su 103 prijave. 

Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.