Preskoči na glavni sadržaj

12. Talents Sarajevo

Dvanaesti po redu Talents Sarajevo je tijekom 24. Sarajevo Film Festivala ugostio 61 perspektivnog glumca, snimatelja, redatelja, montažera, filmskog kritičara, producenta i scenarista iz Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza. Među njima je i četvero filmskih profesionalki iz Hrvatske: Hrvojka Begović (glumica), Hani Domazet (redateljica), Katarina Prpić (producentica) i Daria Keršić (scenaristica). 

Sudionici programa Talents Sarajevo dolaze iz 13 od 19 država obuhvaćenih programom, a to su Armenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Gruzija, Grčka, Mađarska, Kosovo, Makedonija, Rumunjska, Srbija, Slovenija i Turska. Broj sudionika u odnosu na prethodne godine je smanjen na 61, a ove godine je oboren i rekord u broju aplikacija (398), što zajedno čini konkurenciju koja je jača nego ikada.

Talents Sarajevo 2018 sudionicima nudi bogat program master predavanja, diskusija, praktičnih radionica i filmskih projekcija koje će biti organizirane tijekom održavanja Sarajevo Film Festivala. Specifični programski moduli namijenjeni filmskim radnicima različitih profesionalnih profila, sudjelovanje cijenjenih međunarodnih filmskih stručnjaka, kao i Pack&Pitch and Script Station laboratoriji za razvoj projekata odlikuju se specifično osmišljenim pristupom mentorstvu i podršci koje Talents Sarajevo program nudi neafirmiranim talentima iz regije. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.