Preskoči na glavni sadržaj

First Films First

Za 'First Films First' program odabran je hrvatski projekt Koke redatelja i scenarista Igora Jelinovića, koji je jedan od samo osam odabranih projekata između 102 prijave koliko ih je pristiglo na natječaj Goethe Instituta. 'First Films First' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju prvi dugometražni igrani film. 

Koke je arthouse komedija u nastanku. Priča je to o živopisnoj maminoj sestri zvanoj 'Koke' i gorko smiješnim obiteljskim mukama jedne suvremene splitske obitelji. Projekt u razvojnoj fazi nastaje u produkciji tvrtke Eclectica iz Zagreba.

Program se sastoji od četiri modula koja se odvijaju tijekom godinu dana, a sudionici će sa svojim prvim dugometražnim igranim filmom proći kroz sve faze razvoja filmskog projekta. 

Program 'First Films First' mladim autorima nudi mentorstvo europskih filmskih profesionalaca u različitim fazama razvoja projekta i vještine koje će im omogućiti sudjelovanje na međunarodnoj filmskoj sceni. Kroz suradnju s važnim europskim autorima i stručnjacima, iz prve ruke dobit će uvid i praktično znanje o suvremenoj europskoj filmskoj industriji. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.