Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi u programu EKRAN 2013. godine

EKRAN je europski program stručnog usavršavanja namijenjen segmentu kreativne pretprodukcije dugometražnih filmova.

Program omogućuje polaznicima da snime odabrane scena iz scenarija na kojem rade te da tako istražuju, identificiraju i preispituju ton i vizualni jezik svog filma u nastajanju. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), producenta i, ako je to moguće, snimatelja. Cilj programa je da polaznici kroz grupni i individualni rad razviju svoje postojeće treatmente/scenarije i snime po dvije odabrane scene iz istih, razviju marketinšku i produkcijsku strategiju, a sve pod mentorstvom nekih od najpoznatijih i najcjenjenijih europskih filmskih pedagoga i stvaralaca te uz logističku podršku profesionalaca poput casting directora i scenografa. Odabrani projekt je dugometražni igrani film Tereza 33 redatelja Danila Šerbedžije, scenaristice Lane Barić, u produkciji Irene Marković (Focus Media).

EKRAN se od 2007. odvija u partnerstvu između nositelja projekta: Studija i filmske škole Andrzej Wajda (Poljska) i mnogobrojnih europskih filmskih fondova i europskih organizacija stručnog usavršavanja filmskih profesionalaca kao što su FOCAL (Švicarska), nordmedia GmbH (Njemačka), Austrijski filmski institut (Austrija) i uz financijsku pomoć Poljskog filmskog instituta, fondacije AGORA i Programa MEDIA. U 2014. godini kao partner programa ponovno sudjeluje i Hrvatski audiovizualni centar.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.