Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi u programu Dubrovnik Film Meetings 2013. godine

Dubrovnik Film Meetings (DFM) radionica je namijenjena hrvatskim filmovima koji se nalaze u fazi postprodukcije, a njezin program usmjeren je radu na grubom ili finom šnitu (rough cut ili final cut) te pakiranju i plasmanu.

Ovogodišnje, drugo izdanje održalo se u Slanom u okviru prve sesije radionice CineLink (1. – 5. lipnja 2013.). Osnovna ideja ovog programa jest da se u zaštićenoj okolini i s objektivnom distancom pristupi analizi snimljenog i montiranog materijala te pripremi strategija za domaći i međunarodni plasman završenih filmova. Potpora za program ostvarena je kroz Javni poziv za komplementarne djelatnosti, a realizirana je u suradnji s Odjelom za promociju i plasman Hrvatskog audiovizualnog centra.

Na radionici su odabrani sljedeći projekti: Kauboji redatelja Tomislava Mršića i producentice Suzane Pandek (Kabinet), Nije sve u lovi redatelja Darija Pleića u produkciji Ivana Maloče i Maje Vukić (Interfilm), Što da se radi? redatelja i scenarista Gorana Devića i koscenarista Andreja Nikolaidisa i Projekcije redatelja Zrinka Ogreste u produkciji Ivana Maloče i Maje Vukić (Interfilm).

Projekte za selekciju razmatrali su Amra Bakšić Čamo, Jovan Marjanović, Elma Tataragić i Tobias Pausinger. Program rada sadržavao je analizu trenutačne verzije iz perspektive kreativnog producenta, analizu festivalske i tržišne strategije iz perspektive agenta za prodaju i analizu distribucijske strategije iz perspektive distributera. Za filmove Kauboji i Nije sve u lovi organizirane su i testne projekcije na koje su bili pozvani mještani Slanog i sudionici radionice CineLink kako bi se pratile i (audiozapisom) snimile reakcije potencijalne publike u kinima.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.