Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi u programu Babylon 2013. godine

Babylon je devetomjesečni program namijenjen razvoju dugometražnih igranih i kreativnih dokumentarnih filmova te visokokvalitetnih televizijskih projekata.

Za sedmo izdanje Babylona odabrana su tri hrvatska projekta. Jedan je od njih Ljepši kraj Marjana Alčevskog u produkciji Nukleus filma. Radi se o adaptaciji istoimenog romana Bekima Serjanovića, koji govori o čovjeku koji se nakon 15 godina emigracije vraća u malo bosansko selo gdje nastoji pomoći mladoj trudnoj djevojci, zbog koje se sukobljava s mještanima. Razvoj scenarija zasad su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar i SEE Cinema Network, a nedavno je prošao i kroz razvojni program ACE.

Među odabranim scenarijima bio je i dokumentarno-igrani hibrid Protunapad, drugi filmski projekt Boruta Šeparovića i Montažstroja. Film prati plesnu skupinu koja kreće u bitku s ratnom ostavštinom testirajući vlastitim tijelima sigurnost razminiranih područja. Snimanje filma planira se za 2014. godinu.

Treći je odabrani scenarij Izgubljeni scenaristice Vivien Karlović i redatelja Branka Ištvančića u produkciji Artizane. Radi se o projektu igranog filma o grupi od četvero srednjoškolaca čije prijateljstvo dolazi u kušnju nakon šale koja pođe krivo.

Partneri razvojnog projekta Babylon su Hrvatski audiovizualni centar, MFG Baden-Württemberg iz Njemačke i Filmfonds Wien iz Austrije, a sljedeće radionice održavane su od 20. do 23. veljače 2014. u Beču.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.