Preskoči na glavni sadržaj

Talents Sarajevo i International Casting Network Directors 2019.

Tijekom Sarajevo Film Festivala odvija se i Talents Sarajevo, program namijenjen mladim glumcima, redateljima, producentima, direktorima fotografije i filmskim kritičarima iz Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza. Na Talents Sarajevu, uz podršku HAVC-a, 2019. godine sudjelovali su glumci Tara Thaller i Marko Braić, redateljica Sara Jurinčić, scenaristica Dora Šustić te producentice Tamara Babun i Tina Tišljar

International Casting Directors Network radionica za glumce, po drugi se puta održala u sklopu filmskog festivala u Sarajevu. Na natječaj za sudjelovanje na prijavilo se 48 glumaca iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine, a odabrano ih je 13. Sudionici iz Hrvatske bili su glumice Judita Franković Brdar i Anja Matković te glumci Goran Marković i Marko Petrić, a HAVC ih je financijski podržao. International Casting Directors Network radionica sastojala se od masterclassa i PR programa. Glumci su na radionici usavršavali snimanje video prezentacije i self-tape audicije (na materinskom i drugom/nepoznatom jeziku) te su kroz analizu scene radili na tehnikama priprema za audiciju. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.