Preskoči na glavni sadržaj

Novi hrvatski film na 14. Međunarodnom filmskom festivalu Tofifest

Na 14. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Tofifest, koji se održava u poljskom gradu Toruńu, održan je fokus na suvremenu hrvatsku kinematografiju pod nazivom Novi hrvatski film.

U programu pod nazivom Novi hrvatski film (New Croatian Cinema) prikazano je pet dugometražnih igranih filmova: Zvizdan Dalibora Matanića, Život je truba Antonia Nuića, S one strane Zrinka Ogreste, Takva su pravila Ognjena Sviličića i Vis-À-Vis Nevija Marasovića.

Natjecateljski programi festivala: Trampolin, Pijat, Belladonna

U natjecateljskom programu On Air, koji prikazuje najbolje dugometražne debije mladih autora i autorica, međunarodnu je premijeru imao debitantski film Katarine Zrinke Matijević Trampolin. U istom je programu prikazan i Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić.

Višestruko nagrađivana Belladonna Dubravke Turić uvrštena je u natjecateljski program kratkometražnih filmova, u sklopu kojeg je prikazano 30 naslova iz 23 zemlje svijeta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.