Preskoči na glavni sadržaj

Fokus na hrvatski film na 23. Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Drami

U sklopu 23. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma, koji se od 18. do 23. rujna održao u mjestu Drama u Grčkoj, prikazan je fokus program na hrvatski film koji uključuje sedamnaest naslova.

Kratkometražni hrvatski filmovi prikazani su u sklopu posebnog programa '3rd Balkan Panorama' i to u tri sekcije, a ovo predstavljanje hrvatske kinematografije organizirano je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.

U Drami su tako posjetitelji u sklopu prvog programa mogli vidjeti Zvjerku Daine O. Pusić, Presudu Đure Gavrana, Život s Hermanom H. Rotom Chintis Lundgren, Belladonnu Dubravke Turić, Levitaciju Marka Meštrovića i Tlo pod nogama Sonje Tarokić.

U drugom programu prikazali su se Da je kuća dobra i vuk bi ju imao Hane Jušić, Izlet  Borisa Vukovića, Kokoška Une Gunjak, Vučje igre Jelene Oroz Piknik Jure Pavlovića, a u trećem Fabijan Lovre Mrđena, Igra malog tigra Jasne Nanut, Proces Lucije Bužančić, Mjesta u blizini  Mate Ugrina, Zašto Ive Božić i Morska pjena Igora Jelinovića.

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Drami najznačajniji je festival ove vrste u Grčkoj koji okuplja filmaše iz cijeloga svijeta. Posebnu važnost daje mu činjenica da se najuspješniji filmovi u Drami dalje nominiraju za Europsku filmsku nagradu. Na ovogodišnjem 40. nacionalnom i 23. međunarodnom izdanju festivala prikazan je 161 film iz 54 zemlje. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.