Preskoči na glavni sadržaj

Fokus na bivšu Jugoslaviju na 33. Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma interfilm Berlin

Međunarodni festival kratkometražnog filma interfilm Berlin, čije se 33. izdanje održavalo od 20. do 26. studenog 2017. godine, organizirao je poseban fokus program na kratkometražnu produkciju zemalja Jugoistočne Europe, u sklopu kojega je predstavljena i suvremena hrvatska kratkometražna produkcija.

Program 'Fokus na bivšu Jugoslaviju' podijeljen je u četiri programske jedinice, koje uz Hrvatsku uključuju filmove iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije. Selekcija obuhvaća animirane, dokumentarne i igrane filmove iz navedenih zemalja, a sastoji se od naslova koji na kreativne načine tematiziraju različite aspekte života u zemljama Jugoistočne Europe.

Devet hrvatskih filmova nastalih u periodu između 1998. i 2017. godine prikazano je u okviru fokus-programa: Kolač Daniela Šuljića, Plac Ane Hušman, Teleport Zovko Predraga Ličine, Životinjsko carstvo Igora Šeregija, Gamer Girl Irene Jukić Pranjić, Zvir Miroslava Sikavice, U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović te dvije manjinske koprodukcije: Kokoška Une Gunjak i Manivald Chintis Lundgren. U Berlinu su svoje filmove predstaviti Daniel Šuljić, Irena Jukić Pranjić Miroslav Sikavica.

Uz hrvatske filmove u fokus programu, u međunarodnom natejcateljskom programu interfilma bio je prikazan i bugarsko-hrvatski animiani film Putujuća zemlja Vessele Dantcheve i Ivana Bogdanova.

interfilm Berlin jedan je od najvećih festivala kratkometražnog filma u Njemačkoj, a na ovogodišnjem izdanju prikazano je oko 500 naslova iz 70 zemalja. Više informacija nalazi se na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.