Preskoči na glavni sadržaj

Izvan okvira: Fokus na suvremeni hrvatski film u Bruxellesu

Program 'Izvan okvira: Fokus na suvremeni hrvatski film' prikazao se u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu koji se održavao od 3. do 13. rujna 2020., a sastojao se od četiri mediteranske priče iz perspektive mladih autorica i autora.

'Izvan okvira: Fokus na suvremeni hrvatski film' stilski je i žanrovski raznolik program sastavljen od radova generacije autorica i autora rođenih tijekom 1980-ih, koji iz svježih, suvremenih perspektiva ulaze u dijalog s lokalnim filmskim žanrovima (mediteranske komedije, priče o odrastanju) i društvenim pitanjima (rodna očekivanja, transformacija nuklearne obitelji, odnos tradicije i suvremenosti, generacijski portreti). Ono što ih povezuje je mjesto radnje – svaki odabrani film smješten je na Mediteran, pri čemu krajolici, tradicija i povijest na različite načine doprinose izgradnji atmosfere, likova i priče.

Program je dio kulturnih događanja u sklopu Predsjedavanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, nastao u suorganizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture RH i Umjetničkog centra BOZAR u Bruxellesu.

Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.