Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski film u fokusu 24. Festivala europskog filma Palić

Na Festivalu europskog filma koji se od 15. do 21. srpnja održao u mjestu Paliću u Srbiji prikazan je fokus program na hrvatski film u sklopu kojeg je publici predstavljeno devet filmova svih rodova.

Fokus program je organiziran kako bi se skrenula pažnja na uspjehe koje je hrvatski film ostvario u proteklom desetljeću, a prezentirat će se igrana, dokumentarna i animirana produkcija.

Od dugometražnih igranih filmova u programu su Ustav republike Hrvatske Rajka GrlićaGoran Nevija MarasovićaMinistarstvo ljubavi Pave Marinkovića i Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić. Kratkometražni igrani film predstavila je višestruko nagrađivana Zvir Miroslava Sikavice i dobitnik Europske filmske nagrade za najbolji kratkometražni film 2015. godine, Piknik Jure Pavlovića.

Publika u Srbiji imala je prilike pogledati i srednjometražni dokumentarni debitantski film Pere Kvesića Dum spiro spero, a hrvatsku animaciju predstavljali su kratkometražni filmovi Planemo Veljka Popovića i manjinska hrvatska koprodukcija Ježeva kuća Eve Cvijanović

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.