Preskoči na glavni sadržaj

Fokus na hrvatsku kinematografiju 15. filmskog festivala ​Molise

U sklopu filmskog festivala Molise, koji se od 8. do 13. kolovoza održao u talijanskom gradu Casacalenda, organiziran je fokus na hrvatski film koji uključuje pet domaćih nagrađivanih naslova. 

Riječ je o kratkometražnim igranim filmovima U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović, Zvjerka Daine O. Pusić i Piknik Jure Pavlovića, animiranom filmu Bla redateljice Martine Meštrović te dugometražnom igranom filmu S one strane Zrinka Ogreste.

Svoj debitantski igrani film U plavetnilo publici je predstavila sama redateljica Antoneta Alamat Kusijanović, a fokus na hrvatski film nastavlja se trima kratkometražnim filmovima. Riječ je o dobitniku Europske filmske nagrade za najbolji kratkometražni film 2015. godine, Pikniku Jure Pavlovića, nagrađivanoj Zvjerki Daine O. Pusić i kratkometražnom animiranom filmu Bla u režiji Martine Meštrović koji se bavi temom obrazovanja. 

Fokus zatvara dugometražni igrani film Zrinka Ogreste S one strane koji je obišao sve kontinente i bio prikazan na više od šezdeset svjetskih festivala. Uz sve to ova je Ogrestina psihološka drama prošle godine bila i hrvatski kandidat za 89. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti – Oscar u kategoriji najboljih stranih filmova.

Filmski festival Molise promovira recentnu i inovativnu produkciju talijanske i svjetske kinematografije uz naglasak na mlade autore i nove jezike, a poseban fokus stavlja na kratkometražne i dokumentarne filmove. Osim od 8. do 13. kolovoza, kada se održava, festival i tijekom godine 'živi' kroz razne izložbe, projekcije te ostale događaje vezane uz filmsku kulturu i film.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.