Preskoči na glavni sadržaj

Fokus na hrvatski eksperimentalni film na festivalu Intersección u Španjolskoj

Fokus program podijeljen je u četiri dijela, a posvećen je eksperimentalnim radovima hrvatskih umjetnika iz 1960-ih i 1970-ih godina, ali i recentnijim naslovima iz domaće kinematografije. Program koji broji 25 filmova odvijao se u sklopu Festivala suvremene audiovizualne umjetnosti Intersección koji se u španjolskom gradu A Coruña održao od 28. listopada do 1. studenog.

"Četiri projekcijska programa objedinjuju umjetničke eksperimente u filmu i videu '60-ih i '70-ih godina koji istražuju jezik strukturnog filma, eksperimenta u medijima, dokumentarnog filma i ženskih perspektiva, s djelima koja je stvorila nova generacija umjetnika. Program prikazom društvenog, ekonomskom i kulturnog konteksta odražava uvjete prošlosti i perspektive budućnosti," stoji u opisu fokus programa posvećenog hrvatskom eksperimentalnom filmu kojeg je kurirala ravnateljica Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Branka Benčić. Program je nastao u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. 

Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.