Preskoči na glavni sadržaj

15. Festival kratkometražnog filma u Bogoti: Fokus na hrvatski animirani i eksperimentalni film

Festival kratkometražnog filma u Bogoti, čije se 15. izdanje održava od 5. do 12. prosinca, kolumbijskoj će publici prikazati izbor iz suvremenog hrvatskog animiranog i eksperimentalnog filma, dok će u natjecateljskim programima biti prikazani Na plaži Gorana Škofića, Gamer Girl Irene Jukić Pranjić, U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović i Cijena ugljena Vibora Juhasa.

Fokus program

Fokus na hrvatski film u Bogoti uključuje 18 naslova podijeljenih u dvije sekcije, od kojih je jedna posvećena animiranom, a druga eksperimentalnom filmu.

U animiranoj sekciji bit će prikazani: Čoban Matije Pisačića, Fibonaccijev kruh Danijela Žeželja, Glad Petre Zlonoga, Petrova šuma Martine Meštrović, Planemo Veljka Popovića, Pokretni elementi Marka Tadića, Priča s početka vremena Božidara Trkulje, Sotonin sin Marka Dješke, Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona te Wiener Blut Pavla Štaltera i Zlatka Boureka.

U sekciji eksperimentanog filma bit će prikazani: Dota Petre Zlonoga, Novi Južni Zagreb Darka Fritza, Tu tamo Alexandra Stewarta, Nošen pticama Marka Tadića, Kino Crvena zvijezda Silvestra Kolbasa, U ime naroda Dalibora Martinisa, Najmanji Tomislava Šobana i Sektor Gorana Škofića.

Gosti festivala bit će Petra Zlonoga i Goran Škofić, čiji će filmovi Dota i Glad, odnosno Sektor biti prikazani u fokusu.

Natjecateljski programi

Škofićev posljednji film Na plaži jedan je od filmova koji će biti prikazan u međunarodnom natjecateljskom programu festivala, a za nagrade konkuriraju i Gamer Girl Irene Jukić Pranjić, U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović te Cijena ugljena Vibora Juhasa. Animirani filmovi Posljednji izazov Božidara Trkulje, Grad duhova Marka Dješke i Tajni laboratorij Nikole Tesle Brune Razuma bit će prikazani u ostalim festivalskim sekcijama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.