Preskoči na glavni sadržaj

Fokus na hrvatsku animaciju na 17. izdanju Animateke

'Hrvatska u posjetu' ime je fokus programa koji 2020. godine, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, na online izdanje ljubljanske Animateke, koja se održala od 30. studenog do 9. prosinca, donosi niz filmova, panela i projekata. 

Organizacijski tim Animateke svake godine pažljivo promatra kreativnost određene zemlje ili regije s namjerom približavanja kreativnosti lokalnih umjetnika publici u Sloveniji, otkrivanjem novih autorskih poetika i međusobnog učenja na području produkcije. 2020. godine, s programom Hrvatska u posjetu, koji je nastao u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, fokus je bio na hrvatskom animiranom filmu. Program je dijelom prikazan na online izdanju festivala, a dijelom će biti prikazan u dvorani Slovenske kinoteke, kada to ponovno bude moguće.

U sklopu online izdanja Animateke prikazala su se dva programa: Povijesni pregled i Profesor Baltazar. 

Osim toga niz domaćih filmskih profesionalaca, u sklopu fokusa 'Hrvatska u posjetu', sudjelovalo je i na industrijskom dijelu festivala – AnimatekaPRO. 

Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.