Preskoči na glavni sadržaj

Anibar 2019.: 'Suvremena hrvatska animacija' 

Na desetom izdanju Međunarodnog festivala animiranog filma Anibar koji se od 15. do 21. srpnja održao u gradu Peć na Kosovu, prikazalo se pet hrvatskih naslova u natjecateljskim programima te pet u fokus programu posvećenom suvremenoj hrvatskoj animaciji.

Uz filmove u natjecateljskim programima, posjetitelji Anibara mogli su pogledati i fokus program 'Suvremena hrvatska animacija' u sklopu kojeg se prikazivalo pet naslova: 1000 Danijela Žeželja (Zagreb film), Silencium Marka Meštrovića i Davora Međurečana (Kreativni sindikat), Levijatan Simona Bogojevića Naratha (Kenges), Dota Petre Zlonoge (Kinoklub Zagreb) i Život s Herman H. Rottom Chintis Lundgren (Adriatic Animation). 

Fokus program nastao je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. 

Osim toga, u sklopu popratnog programa 'Balkanska priča', Daniel Šuljić drži predavanje o svojem pristupu filmskom stvaralaštvu naziva 'Ovako ja to radim - Animacijski put Daniela Šuljića', a publika će moći pogledati i njegova najvažnija ostvarenja poput Evening star, Sunce, sol i more, Kolač, Film s djevojčicom, Kurzes Leben, Stakleni čovjek.

'Publici ću predstaviti svoj razvoj, od prvih utjecaja, prvih susreta s animacijom, studiranja i studentskih filmova u Beču preko profesionalne karijere između Zagreba i Beča. Nadam se da će moje predavanje inspirirati nekog od lokalnih talentiranih mladih ljudi na bavljenje animacijom', rekao je Šuljić tim povodom te dodao kako očekuje 'zanimljiv i inspirativan festival'. 

Međunarodni festival animacije Anibar održava se od 15. do 21. srpnja, a projekcije se odvijaju u četiri kina, od kojih su dva na otvorenom. Osim filmskog programa, festival nudi i radionice, rasprave, panele i sastanke s filmašima, prezentacije i pitching sesije. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.