Preskoči na glavni sadržaj

LET'S CEE Film Festival, Beč (1. – 11. listopada 2015.) 

Festival srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma LET'S CEE u svojim je programima prikazao nekoliko hrvatskih filmova i manjinskih produkcija. Zvizdan Dalibora Matanića otvorio je festival, a bio je prikazan u natjecateljskom programu dugometražnih filmova zajedno s Ti mene nosiš Ivone Juka i hrvatsko-srpskom koprodukcijom Ničije dijete Vuka Ršumovića. U natjecateljskom programu dokumentarnih filmova prikazani su Goli Tihe K. Gudac, dok je u konkurenciju kratkometražnih filmova uvrštena estonsko-hrvatska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom Chintis Lundgren. Ti mene nosiš osvojio je nagradu za najbolji film, a posebno priznanje žirija u konkurenciji kratkometražnog filma dodijeljeno je Životu s Hermanom H. Rottom.

U popratnim festivalskim programima prikazano je još nekoliko domaćih naslova: Takva su pravila Ognjena Sviličića, Otok ljubavi Jasmile Žbanić i manjinske koprodukcije Bit ćemo prvaci svijeta Darka Bajića, Dječaci iz Ulice Marxa i Engelsa Nikole Vukčevića te Inferno Vinka Möderndorfera. Program 25-retrospektiva osmišljen je kako bi se obilježila 25. godišnjica filmskog stvaralaštva u zemljama Jugoistočne Europe nakon pada „željezne zavjese“, a uključivao je Fine mrtve djevojke Dalibora Matanića iz 2002. godine. U program filmova za mlađu generaciju uvršten je Šegrt Hlapić Silvija Petranovića.

Gosti festivala bili su Dalibor Matanić i Tihana Lazović (Zvizdan), Ivona Juka (Ti mene nosiš), Tiha K. Gudac (Goli) i Silvije Petranović (Šegrt Hlapić).

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.