Preskoči na glavni sadržaj

Kino Croatia 

Od 30. svibnja do 1. lipnja u Los Angelesu je u organizaciji Američke kinoteke održan Kino Croatia 2014, revija nekih od najuspješnijih hrvatskih dugometražnih igranih filmova protekle sezone. Programu su prisustvovali Dalibor Matanić, Nikša Butijer i Goran Višnjić, a cijeli događaj silom prilika dobio je i humanitarnu dimenziju pa je sav prihod od prodanih ulaznica uplaćen u fond za pomoć poplavom pogođenih područja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Kino Croatia 2014 održava se u kinima Egyptian Theatre u Hollywoodu i Aero Theatre u Santa Monici. Na programu su bili sljedeći filmovi:

Uz ove naslove, prikazan je i kratkometražni film Little Hands australske redateljice Claire McCarthey te scenaristice i producentice Dinke Džubur.

Kino Croatia 2014 organizira Američka kinoteka u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Los Angelesu, organizacijom E.L.M.A. (Europski jezici i filmovi u Americi) te Hrvatskom narodnom udrugom. Producent revije je Matko B. Malinger.

Više informacija i promotivne materijale mogu se pronaći ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.