Preskoči na glavni sadržaj

Fokus na hrvatski kratki metar na festivalu Short Shorts Film Festival & Asia

Na tokijskom festivalu Short Shorts Film Festival & Asia, čije se 15. izdanje održalo od 23. svibnja do 16. lipnja u okrugu Harajuku, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom organiziran je program kratkometražnih filmova Focus on Croatia, čiji su gosti bili redatelji Hana Jušić i Igor Šeregi.

Povodom 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske organiziran je poseban program Focus on Croatia, čiji je cilj japanskoj publici dati uvid u suvremenu hrvatsku kratkometražnu produkciju. Program uključuje sedam nagrađivanih igranih, eksperimentalnih i animiranih naslova, koje je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom odabrala programska urednica Aki Isoyama.

Filmski program

Program Focus on Croatia uključivao je sljedeće filmove:

U sklopu programa, na festivalu su gostovali redateljica Hana Jušić i redatelj Igor Šeregi.

'Recikliranje' u natjecateljskom programu

Kratkometražni igrani film Recikliranje Branka Ištvančića uvršten je u selekciju jednog od natjecateljskih programa festivala. Radi se o programu Save the Earth u kojem će se sedam naslova od 155 prijavljenih iz cijeloga svijeta natjecati za nagradu J-WAVE, koju će odabrati pet slušatelja programa glavnog tokijskog radija.

Više o festivalu

Short Shorts Film Festival & Asia održava se od 1999. godine u okrugu Harajuku japanskog glavnog grada Tokija, a 2004. godine Američka filmska akademija (Academy of Motion Pictures Arts and Sciences) službeno ga je akreditirala, što znači da dobitnik Grand prixa postaje prihvatljiv za nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg kratkometražnog filma. Više informacija potražite na njegovim službenim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.