Preskoči na glavni sadržaj

30. Međunarodni sajam Sunny Side of the Doc

Hrvatski audiovizualni centar po prvi je puta imao izložbeni prostor za promidžbu hrvatskog audiovizualnog stvaralaštva na sajmu Sunny Side of the Doc, čije se 30. izdanje održalo od 24. do 27. lipnja u francuskom gradu La Rochelleu. Radi se o jednom od najznačajnijih filmskih sajmova ove vrste koji je specijaliziran za dokumentarne, dokumentarno-igrane i srodne sadržaje što 'istražuju i objašnjavaju svijet oko nas'. 

Na HAVC-ovom štandu u La Rochelleu zainteresirani filmski profesionalci mogli su dobiti sve informacije o recentnoj hrvatskoj dokumentaristici, a za potrebe nastupa izdana je i posebna publikacija Croatian Documenatries

Svake godine, tijekom četiri dana, Sunny Side of the Doc okupi na jednom mjestu prikazivače, distibutere, producente i filmske kreativce iz cijeloga svijeta s ciljem prodaje i kupovine sadržaja te poticanja pronalaska koprodukcijskih partnera. Sajam tako daje priliku filmašima iz 60-ak zemalja da se upoznaju s posljednjim trendovima u industriji, predstave više od 700 neispričanih priča, ostvare nove kontakte te usvoje interaktivne forme storytellinga, kroz cijeli niz pitching sesija, panel diskusija te brojne prilike za međusobno umrežavanje. 

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici sajma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.