Preskoči na glavni sadržaj

Cannes 2015

Od 13. do 24. svibnja 2015. održava se 68. izdanje Filmskog festivala u Cannesu. U službenom natjecateljskom programu „Un Certain Regard“ bit će prikazan Zvizdan Dalibora Matanića, a Hrvatski audiovizualni centar i ove će godine promovirati hrvatsku kinematografiju u sklopu Filmskog sajma.

Službena selekcija: 'Zvizdan' u programu Un Certain Regard

Dugometražni igrani film Zvizdan redatelja Dalibora Matanića i producentice Ankice Jurić Tilić (Kinorama) bit će prikazan u službenom natjecateljskom programu Un Certain Regard, koji je usmjeren otkrivanju novih redateljskih poetika i estetika. Zvizdan je prvi hrvatski igrani dugometražni film uvršten u službeni program Cannesa od hrvatske neovisnosti naovamo.

Radnja Zvizdana događa se u tri različita desetljeća u dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem te prati tri ljubavne priče o zabranjenoj ljubavi. Glavne uloge tumače Tihana Lazović i Goran Marković, direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, a producentica je Ankica Jurić Tilić iz produkcijske kuće Kinorama. Distributer filma je 2i Film, dok je za međunarodni plasman i prodaju zadužen Cercamon.

Promotivni materijali filma mogu se preuzeti na ovoj poveznici.

 Vremena prikazivanja:

17. svibnja 2015. 11:00 sati, Salle Debussy
17. svibnja 2015. 16:30 sati, Salle Debussy

Market-projekcije: 'Bolesno' Hrvoja Mabića

U sklopu market-projekcija bit će prikazan dugometražni dokumentarni film Bolesno redatelja Hrvoja Mabića i Zvizdan Dalibora Matanića u svrhu što boljeg plasmana na međunarodnoj filmskoj sceni.

 Vremena prikazivanja:

Bolesno, redatelj: Hrvoje Mabić
20. svibnja 2015. 16:00 sati, Palais E

Zvizdan, redatelj: Dalibor Matanić
21. svibnja 2015,  17:00 sati, Palais J

Hrvatski audiovizualni centar u Cannesu

Hrvatski audiovizualni centar osmu godinu predstavlja hrvatsku kinematografiju na Filmskom sajmu (Marché du film). Štand Centra nalazi se u sklopu South-East European Paviliona na sljedećoj adresi:

SEE Pavilion n. 132
Village International Riviera


Predstavnici Centra će kroz publikacije, sastanke, digitalne platforme te market-projekcije filmskim profesionalcima na sajmu – kupcima i festivalskim selektorima – ponuditi dovršene hrvatske filmove svih rodova i vrsta. Centar će također biti na raspolaganju – kao logistička i lobistička podrška – svim hrvatskim autorima i producentima koji će ove godine u Cannesu pregovarati o svojim tekućim i budućim poslovima.

U svrhu promocije hrvatskog filma izdane su tri publikacije: Love Croatian Features 2: Cannes, Love Croatian Shorts 2: Cannes te dvojezične Brojke i slova / Facts and figurespublikacija s podacima o proizvodnji i kinoprikazivaštvu za 2014. godinu. Sve tri publikacije mogu se preuzeti u dodatku ovoga članka.

Hrvatski filmovi na Short Film Corneru

U svrhu promocije kratkometražnog filma, Hrvatski audiovizualni centar i ove je godine osigurao prostor za hrvatske naslove na Short Film Corneru – platformi za susrete, umrežavanje, razmjenu ideja i promociju među profesionalcima s kratkometražne filmske scene. Radi se o sljedećim naslovima:

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.