Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi i filmaši na 65. Berlinaleu

Od 5. do 12. veljače 2015. održava se 65. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. U sklopu programa Generation 14plus premijerno će biti prikazan kratkometražni film Piknik Jure Pavlovića, dok će se na networking platformi Berlinale Talents predstaviti dva hrvatska producenta: Zvonimir Munivrana i Danijel Pek.

65. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu održat će se od 5. do 12. veljače 2015. godine, a više informacija o programu potražite na njegovoj službenoj stranici.

'Piknik' u programu Generation 14plus

Kratkometražni Pikink redatelja Jure Pavlovića bit će prikazan u programu Generation 14plus, natjecateljskom programu sastavljenom od filmova koji su tematski usmjerenima djeci i adolescentima. Priča je to o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Pavlović je s Piknikom prošle godine sudjelovao na radionici Short Film Station Berlinale Talents Platforme, a isti je projekt prošle godine predstavljen i u sklopu Euro Connectiona na Sajmu kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu.

 Vremena prikazivanja:

10. veljače 2015. 17:30 sati, CinemaxX 1
12. veljače 2015. 14:30 sati, CinemaxX 1
13. veljače 2015. 14:30 sati, Haus der Kulturen der Welt Kino 1
14. veljače 2015. 11:00 sati, CinemaxX1

Berlinale Talents: Zvonimir Munivrana i Danijel Pek

U sklopu programa Berlinale Talents, platforme usmjerene umrežavanju i usavršavanju, predstavit će se i dva hrvatska producenta. Zvonimir Munivrana iz produkcijske kuće Corvus film producirao je dugometražne igrane filmove Posljednja volja i Djeca jeseni, za koji je napisao i scenarij, te mini-seriju U stanici. Danijel Pek iz produkcijske kuće Antitalent Produkcija najpoznatiji je po dugometražnom igranom filmu Vis-À-Vis, a na Berlinaleu će predstaviti svoja tri projekta u nastanku: dugometražne igrane filmove Goran u režiji Nevija Marasovića, Fališ mi u režiji Vlatke Vorkapić, dugometražni dječji Sjeverozapadni vjetar Zdenka Bašića te dugometražni dokumentarni film Rode u režiji Tomislava Jelinčića.

European Film Market

U sklopu festivala održava se i sajam audiovizualne industrije European Film Market (EFM). Hrvatski audiovizualni centar na sajmu će imati svoj štand u muzeju Martin-Gropius-Bau, gdje će zainteresirani festivalski selektori, distributeri i ostali filmski profesionalci moći dobiti sve informacije o suvremenoj hrvatskoj kinematografiji. Za potrebe promocije i plasmana izdana je i posebna publikacija Love Croatian Features 2015, namijenjena dugometražnim filmovima čiji se završetak planira do lipnja 2015., a koja se može preuzeti u privitku teksta.

Na EFM-u je također organizirana i sajamska projekcija Kosca Zvonimira Jurića namijenjena distributerima, selektorima, kupcima i ostalim filmskim profesionalcima.

 Program projekcija

6. veljače 2015. 11:15 sati, CineStar 1 (u suradnji s New Morning Films)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.