Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 43. Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu

Na 43. izdanju festivala, koje se održavalo od 6. do 16. rujna, sjevernoameričku premijeru imao je Teret, manjinska koprodukcija (hrv. koproducent: Kinorama) u režiji Ognjena Glavonića.

Hrvatski audiovizualni centar i ove je godine imao izložbeni prostor na industrijskom ogranku festivala u sklopu incijative Europski štand (European Umbrella Booth), koju je pokrenula Međunarodna mreža za promociju europskog filma (European Film Promotion, EFP). Riječ je o trećem izdanju ove inicijative, a uz Hrvatski audiovizualni centar u projektu su sudjelovali i drugi europski nacionalni filmski centri te prodajne agencije. Štand je bio smješten u centru industrijskih zbivanja - na prvome katu hotela Hyatt, a omogućavao je stalni prostor za sastanke, izložbeni prostor za promotivne materijale Centra (brošure New Croatian Features and Shorts 2 te knjižice Filming In Croatia).

Centar je sudjelovao i u organizaciji tradicionalnog EFP-ovog domjenka, koji se održao u nedjelju, 9. rujna u Fifth Social Club. 

Međunarodni filmski festival u Torontu jedna je od najznačajnijih filmskih manifestacija u Sjevernoj Americi i u svijetu. Svake godine privuče gotovo pola milijuna posjetitelja, a zahvaljujući velikoj prisutnosti medija i akreditiranih profesionalaca, važan je kao platforma za plasiranje potencijalnih kandidata za predstojeću sezonu nagrada, posebice one Američke filmske akademije (Oscar). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.