Preskoči na glavni sadržaj

Clermont-Ferrand

Otac i Skriveni talent u nenatjecateljskim programima festivala.

36. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, jedne od najznačajnijih manifestacija posvećenih kratkometražnom filmu, održavat će se od 31. siječnja do 8. veljače. U popratnim programima bit će prikazana dva animirana filma: nagrađivani Otac skupine autora te Skriveni talent Mirana Miošića.

Clermont-Ferrand prati najveći sajam na svijetu namijenjen kratkom metru, Short Film Market, koji posjećuju producenti, distributeri, programeri i kupci zainteresirani za kratkometražni film. To je ujedno i prostor na kojem se lako može dobiti uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu marketa. Hrvatski audiovizualni centar imat će štand na marketu (br. 21), na kojem će zainteresirani filmski profesionalci moći dobiti informacije i pokupiti publikacije o suvremenoj hrvatskoj kinematografiji.

Također, spomenimo da će izbor iz ovogodišnje kratkometražne hrvatske produkcije biti dostupan i u festivalskoj digitalnoj videoteci. Kompletan popis dostupnih naslova nalazi se u publikaciji koja se može preuzeti na ovoj poveznici.

36. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Clermont-Ferrandu održava se od 31.siječnja do 8. veljače, a 29. Short Film Market traje od 1. do 7. veljače (digitalna videoteka) odnosno od 3. do 7. veljače (izložbeni prostor). Više informacija potražite na službenim stranicama festivala.

FILMOVI U PROGRAMU:

Otac

Redatelji: Ivan Bogdanov, Moritz Mayerhofer, Asparuh Petrov, Veljko Popović, Rositsa Raleva, Dmitry Yagodin
BG/HR/DE, 2012, 16’30’’
Produkcija: Compote Collective, Bonobostudio, Eyecatch Productions
Distribucija: Bonobostudio; vanja@bonobostudio.hr

Collections 2

1. 2. Saturday 18:00 Conchon
2. 2. Sunday 20:00 Lumières
4. 2. Tuesday 20:15 Conchon
5. 2. Wednesday 18:00 Comedia
7. 2. Friday 18:00 Lumières
8. 2. Saturday 19:00 La jetée

Skriveni talent

Redatelj: Miran Miošić
HR, 2013, 6’
Produkcija, distribucija: Zagreb film; zagrebfilm@zagrebfilm.hr

L'école va au cinema

1. 2. Saturday 11:00 Capitole 2
2. 2. Sunday 11:00 Capitole 2
7. 2. Friday 16:00 Lumières

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.