Preskoči na glavni sadržaj

Clermont-Ferrand

Hrvatski filmovi na 33. Clermont-Ferrandu

Na 33. međunarodnom filmskom festivalu u Clermont-Ferrandu animirano-eksperimentalni film Nespavanje ne ubija redatelja Marka Meštrovića je u službenoj konkurenciji festivala u programu Lab Competition. Na festivalu će film imati ukupno sedam projekcija u nekoliko kina:

05. veljače, 13:00, Vian
06. veljače, 19:00, Hospital
07. veljače, 13:00, Vian
08. veljače, 21:00, Vian
09. veljače, 15:00, Gergovia
10. veljače, 18:00, Genova
11. veljače, 17:00, Vian

U sklopu filmskog festivala u Clermont-Ferrandu održava se i 26. sajam kratkometražnog filma (Short Film Market) na kojem će po prvi puta biti pristuan i Hrvatski audiovizualni centar sa svojim izložbenim prostorom za promidžbu recentne produkcije kratkometražnog filma. Više informacija potražite u HAVC-ovom katalogu Clermont-Ferrand 2011.

Producentica Dijana Mlađenović sudjeluje na Euro Connection 2011, koprodukcijskom forumu europskog kratkometražnog flma koji se održava u sklopu Short Film Marketa, s animiranim projektom u razvoju Avanture Glorije Scott - Umorstvo u katedrali redatelja Tvrtka Rašpolića i Matije Pisačića. Projekt je temeljen na kratkim pričama Mime Simić "Pustolovine Glorije Scott" o poznatoj londonskoj detektivki Gloriji Scott i njenoj bliskoj prijateljici i suradnici Mary Lambert, koje je napisala sredinom 90-ih.

Na Euro Connectionu 2011 sudjeluje ukupno 18 projekata iz cijele Europe, a forum djeluje kao platforma na kojoj producenti kratkometražnih filmova predstavljaju svoje projekte u razvoju profesionalcima iz filmske industrije u svrhu pronalaženja potencijalnih partnera i zatvaranja financijske konstrukcije projekta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.