Preskoči na glavni sadržaj

'Ženijalni vikend – Kino 8. Mart' 2015. 

Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar u sklopu programa 'Ženijalni vikend – Kino 8. mart' koji će se od 6. do 8. ožujka održavati u 17 nezavisnih kina diljem Hrvatske, ali i na mrežnim stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra, donose izvrsne i nagrađivane filmske naslove o snažnim ženama i izazovima s kojima se susreću u današnjem društvu. 

Na programu sedam dugih i šest kratkih naslova

U sklopu 'Ženijalnog vikenda' posjetitelji će u 14 gradova i 17 kina diljem Hrvatske moći pogledati neke od najboljih recentnih filmskih ostvarenja, dirljivih i zabavnih priča sa snažnim ženskim likovima u glavnim ulogama. Ova je manifestacija ujedno i početak oživljavanja malih kina, a Kino mreža će bitne i zanimljive datume, uz prigodne popratne sadržaje, nastaviti obilježavati tijekom cijele godine. Cilj je povećati broj posjetitelja u malim kinima, ali i proširiti ponudu na kino repertoaru. 

'Ženijalni vikend' gledateljima tako donosi pretpremijernu projekciju poljskog filma IdaStill Alice (Zauvijek Alice) u režiji Richarda Glatzera i Washa Westmorelandsa, debitantski dugometražni film Vanje Sviličić, Zagreb Cappuccino, koji će se pretpremijerno prikazati kino publici, domaći naslov Ljubavna odiseja Tatjane BožićMommy redatelja Xaviera Dolana te latvijski film Mama, volim te

'Ženijalni vikend – Kino 8. Mart' na velika platna donosi i šest kratkih filmova domaćih autora. To su filmovi Srami se Darije BlaževićTek tako Sanje MilardovićCura koja je voljela bajke redateljice Čejen ČernićDove sei, amor mio Veljka PopovićaBalavica Igora MirkovićaLjepotan Saše Bana

Detalji vezani uz dugometražne filmove dostupni su na ovoj poveznici, dok detalje vezane uz one kratkog metra možete potražiti ovdje

Plakat manifestacije u visokoj rezoluciji dostupan je na poveznici s desne strane. 

Popis gradova i kina koji sudjeluju u 'Ženijalnom vikendu'

Zagreb – Kino Europa; Kino Tuškanac; Art kino Grič; Art kino Metropolis MSU
Koprivnica  – Kino Velebit - Pučko otvoreno učilište Koprivnica 
Varaždin – Kino Galerija 
Samobor – Pučko otvoreno učilište Samobor 
Velika Gorica – Kino Gorica - Pučko otvoreno učilište Velika Gorica 
Zabok – Kino Zabok - Pučko otvoreno učilište Zabok 
Novska – Kino Novska - Pučko otvoreno učilište Novska 
Daruvar – Kino 30. svibnja - Pučko otvoreno učilište Daruvar 
Kutina – Kino Moslavina - Pučko otvoreno učilište Kutina 
Čakovec – Centar za kulturu Čakovec 
Osijek – Kino Urania
Dubrovnik – Kino Sloboda
Split – Kino Karaman
Rijeka – Art kino Croatia

'Ženijalni vikend' online: četiri kratkometražna filma na web-stranici HAVC-a

Osim u kinima, 'Ženijalni vikend' moći ćete pratiti i na mrežnim stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra. Tako će tijekom 7. i 8. ožujka svi posjetitelji službene stranice HAVC-a moći pogledati četiri kratkometražna rada hrvatskih redatelja, koji su s velikim uspjehom prikazani na nizu domaćih i stranih festivala: Ko da to nisi ti Ivana SikaviceKurvo! Sonje TarokićSlučajno Tanje GolićZimica Hane Jušić.

Ono što povezuje sva četiri naslova je da se bave promijenjivim odnosima moći u vezama, a njihovi autori provokativno, inovativno, a često i duhovito razgrađuju neke od osnovnih elemenata svake romantične priče: fantaziju, seks, poduzetnost i ljubav.

Detalje vezane uz online inačicu Ženijalnog vikenda potražite na ovoj poveznici

Vidimo se na Ženijalnom vikendu! 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.