Preskoči na glavni sadržaj

Žena s gumenim rukavicama

view in english
  • HR
  • 2023.
  • 90'
  • boja
  • drama

Film „Žena s gumenim rukavicama“ suvremena je socijalna drama o pojedincu i sustavu u čijoj je introspekciji on nevidljiv i nečujan, pa ga, slušajući samo glasnu većinu koju višeslojno čine različiti karakteri, on ne primjećuje, zaobilazi, zaboravlja. U središtu je školska spremačica Mirna koja, dok u njezinom kolektivu štrajkaju za veća materijalna prava, dane prosvjetara-štrajkaša strpljivo i predano olakšava kuhanjem kave i drugim uobičajenim aktivnostima vezanima za svoju službu. Izvan školskih hodnika ona je supruga muža nasilne naravi i teške ruke koja zna 'zapečatiti' i pokoji trag na Mirninom licu. Ona je i majka čija djeca za boljim životom odlaze van, kao i kćerka teško bolesne nepokretne starice.  U njezinom životu zrcale se životi mnogih. Prepoznat će se u svojoj borbi sa sustavom nepravde ili nepravdom sustava, kojem su Mirne nevidljive. A, Mirna kroz život ne ide 'u rukavicama'.

Režija
Mario Šulina
Scenarij
Franjo Nagulov, Ivor Martinić
Kamera
Mario Šulina
Montaža
Mario Šulina
Oblikovanje zvuka
Mario Šulina
Glazba
Igor Arlović
Kostimografija
Zdenka Lacina Pitlik
Scenografija
Dražen Matijašević
Uloge
Areta Ćurković, Sandra Lončarić, Miroslav Čabraja, Ivan Ćaćić, Vjekoslav Janković,Tatjana Bertok Zupković, Ivana Soldo Čabraja, Antonia Mrkonjić, Antonio Jakupčević, Matea Grabić Ćaćić, Selena Andrić, Vesna Šinjori, Ivan Simon, Ivana Vukićević, Vladimir Andrić, Zdravko Šinjori, Blanka Bart, Nikolina Benačić, Marija Mrvičin, Antun Brajković
Producent
Mario Šulina
Produkcija
Slavonija Nova
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.